Om kauda.se

Välkommen hit!

På kauda.se hittar du textilprodukter som är tillverkade av såväl återanvända som nya tyger. I möjligaste mån försöker jag hitta fina tyger som går att använda igen. Det är roligt att göra något nytt av något gammalt, det blir mer unika produkter och så är det bra för miljön också!

Jag som driver sidan, och som även tillverkar de saker du hittar här, heter Amanda och bor i Uppsala med min sambo och våra fyra mysiga hittekatter. Många frågar var kauda betyder och namnet är faktiskt inspirerat av katterna. Kauda, som egentligen stavas cauda, betyder nämligen svans på latin. Ända sedan jag var liten har det funnits ett intresse för tyg och garn. Jag minns hur jag letade bland mammas tyger för att hitta inspiration att sy något riktigt bra. Dock var det sällan det blev som jag ville, och jag hittade snabbt ett nytt projekt att sätta tänderna i. Nu för tiden pysslar jag lite mer målmedvetet och ofta blir jag faktiskt klar med det jag påbörjar!

Kauda.se gillar katter och skänker därför 20 kronor per såld produkt till Föreningen Samvetet i Uppsala. Föreningen gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om och omplacera hemlösa katter i Uppsala med omnejd. Under våren och sommaren föds det många oplanerade och oönskade kattungar som behöver vaccineras, kastreras och omplaceras. Detta medför stora omkostnader för föreningen. På hösten och vintern får föreningen in frusna och hungriga katter som kanske lämnats ensamma efter sommaren, eller som helt enkelt gått vilse och inte hittar hem till värmen. Genom att köpa mina produkter är du med och bidrar till att Samvetet kan fortsätta bedriva sin viktiga verksamhet. Tack på förhand!

Sett något du tycker om och vill beställa? Skriv en kommentar till den produkt du vill ha, eller  skicka ett mail till info@kauda.se.

Amanda